Vegetarisk pastalåda med grönkål

Serverar: 4-5 portioner

Lättlagad, kan förberedas.

Ingredienser

  • 4 port bandspagetti (tagliatelli)
  • 125 g finstrimlad grönkål
  • 150 g purjolök
  • 40 g soltorkade tomat (torra, ej i olja)
  • 4 dl crème fraiche
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 1 tsk örtsalt
  • Ca 2 dl riven stark ost
  • Instruktioner

    1. Koka bandspagettin enligt anvisningar på paketet. Skölj grönkålsbladen noga. Klipp eller skär i små bitar, ta ej med bladnerven. Lägg grönkålen i en gryta, häll över hett vatten. Häll genast av vattnet i ett durkslag. Strimla purjolöken och de soltorkade tomaterna fint och blanda med grönkålen.
    2. Smörj en eldfast form, varva den kokta spagettin med grönkålsblandningen.
    3. Pressa vitlöken ner i crème fraichen, tillsätt örtsalt. Blanda ner crème fraichen i pastan. Lägg på den rivna osten. Till hit kan rätten förberedas.
    4. Låt stå i ugnen 200 grader tills osten fått fin färg.
    5. Servera med grönsallad, gärna med tomater i.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Gudrunett 11 augusti 2012

    Det här kommer att bli min favorit, jättegod!

    kake 11 augusti 2012

    Roligt att läsa, från början var receptet med bladspenat istället för grönkål. Kan ju vara värt att prova någon gång.

    Kerstin 15 december 2017

    Suveränt gott. ??????

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben