Vegetarisk pastarätt

Serverar: 2 portioner

Ganska snabblagad och framförallt god vegetarisk pastarätt.

Ingredienser

  • 1 liten squash
  • 6 champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 liten broccoli
  • salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 krm paprikapulver
  • 1/2-1 tsk oregano
  • matlagningsgrädde
  • 2 msk smör
  • persilja
  • vitlök
  • Instruktioner

    Tärna squashen, dela champinjonerna i bitar och hacka löken grovt.Fräs squash och champinjoner i olja. Koka under tiden broccolin (i bitar) i saltat vatten under några minuter. Slå av vattnet och låt broccolin ånga av sig lite. Lägg broccolin i stekpannan då de övriga grönsakerna börjar bli klara. (Lök och squash blir genomskinliga. Champinjoner drar ihop sig...) Krydda med salt, vitpeppar, paprikapulver och en del oregano. Tillsätt grädde efter smak och låt det hela koka ihop under några minuter. Smaka av och krydda ev. mer. Blanda grönsakerna med nykokt pasta. Lägg persiljesmör (hackad persilja, vitlök, salt och smör) på blandningen och gratinera på 225 grader i ugn någon minut. Servera! Det går förmodligen att använda andra trevliga grönsaker som aubergine, paprika etc i denna rätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    afroman 2 januari 2010

    supergott

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben