Vegetarisk potatissoppa

Serverar: 4 portioner

Laktos-, gluten-, ägg- och sockerfri

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 2 msk flytande grönsaksbuljong
  • Ca 10-15 potatisar beroende på storlek
  • 1 förpackning sojagrädde (2-3 dl)
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Örtsalt
  • Havssalt
  • Rosmarin
  • Ett knippe färsk persilja
  • Breadsticks med frön
  • Instruktioner

    1. Koka upp en liter vatten med grönsaksbuljong. Skala, skölj och skär potatisen i tärningar och lägg i vattnet. Potatis kokar snabbare om den är i mindre bitar, vilket gör soppan perfekt då du har ont om tid. Koka i cirka 10 minuter, häll av vattnet i en sil och spara buljongen i en bunke. Koka upp sojagrädden i kastrullen, tillsammans med de goda kryddorna, lite av buljongen och potatisbitarna.
    2. Mixa med en mixerstav i 2-3 minuter och tillsätt resten av buljongen. Späd tills du har en lagom konsistens, klipp i lite persiljan för smak och servera med breadsticks.
    3. Potatisen kan bytas mot pumpa eller jordärtskocka

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben