Vegetarisk söndagsstek

Serverar: 4 portioner

En läcker variant på traditionell köttfärslimpa men den är helt vegetarisk och spännande att äta.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 4-5 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g färska champinjoner
  • 2 tsk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 4 dl nötter tex. hasselnötter, cashewnötter, jordnötter
  • 3 dl ströbröd
  • 3 msk soja
  • 2 tsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • Rårörda lingon
  • Broccoli
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Hacka löken fint och fräs den mjuk i oljan. Hacka under tiden champinjonerna i så små bitar som du orkar. Rör ner champinjonerna i pannan när löken blivit gyllenbrun. Fräs tillsammans tills champinjonerna mjuknat och fått färg.
    3. Strö över vetemjöl och rör om. Häll i vattnet, rör om och låt puttra några minuter. Ta bort pannan från spisen och rör ner nötter, ströbröd (spara ett par tsk till panering), soja och timjan. Salta och peppra efter smak.
    4. Lägg upp röran på ett bord eller en stor skärbräda, forma en limpa och rulla den i ströbröd. Lägg limpan i en oljad brödform. Baka i ugnen ca 45 minuter.
    5. Skär limpan i skivor och servera med kokt potatis, rårörda lingon och broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben