Vegetarisk taco med kikärter och vitlökssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

För dem som inte äter kött.

Ingredienser

  • 475 g grön squash
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 burk kikärter
  • 1 tsk rosmarin, färsk och hackad
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl ajvar relish, gärna den starkare sorten
  • Vitlökssås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar, nymald
  • Till servering
  • Tacoskal
  • Sallad, valfri
  • Instruktioner

    1. Skär squashen i små tärningar. Skala och hacka lök och vitlök.
    2. Fräs squash, lök och vitlök i olja i en kastrull 3-4 min. Tillsätt avrunna kikärter, rosmarin, salt och ajvar relish. Låt koka ihop 2-3 min.
    3. Blanda ingredienserna till vitlökssåsen.
    4. Servera kikärtsröra och vitlökssås i tacoskal tillsammans med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben