Vegetarisk curry med kikärtor

Snabbmat! Minska på mängden chili om du vill ha en mildare smak.

Ingredienser

  • 1 burk kikärtor (ca 400 g färdigkokta kikärtor)
  • Olja (gärna jordnötsolja)
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 röd chilifrukt, finhackad (med eller utan frön)
  • 1 tsk koriander
  • ½ tsk nigellafrön
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk gurkmeja
  • 2 msk vatten
  • 1 burk hela tomater (ca 400 g) eller 3 mogna färska tomater, hackade
  • ½ tsk salt
  • Basmatiris
  • Limeklyftor
  • Naanbröd eller poppodums
  • Ev chutney
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en panna. Blanda gurkmeja, spiskummin, koriander, nigellafrön, chili, lök och vatten och låt det fräsa i några minuter.
    2. Tillsätt kikärtor, tomater och salt. Låt det puttra ihop i 8-10 minuter.
    3. Servera med basmatiris, limeklyftor att pressa över samt naanbröd eller poppodoms. En god chutney är också ett bra tillbehör till denna rätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben