Vegetarisk thaigryta

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

En krämig, god gryta med härliga smaker. Limeblad och citrongräs är två favoriter som jag gärna använder när jag lagar mat. De har en väldigt speciell smak som jag älskar och tillsammans blir det sagolikt gott. Jag använde mungbönor i det här receptet, men om du inte har det hemma kan du lika gärna ta röda linser som inte behöver blötläggas eller några andra bönor eller linser.

Ingredienser

  • 1 dl finhackad purjolök
  • 1 stjälk färskt citrongräs
  • 1 msk gul curry
  • 2,5 dl krossad tomat (390g)
  • 1,7 dl kokosgrädde
  • 3,5 dl blomkål
  • 4 msk torkade mungbönor
  • 2 msk Touch of Taste grönsaksbuljong
  • 2 torkade limeblad
  • 1 msk mango chutney
  • 1 dl vatten
  • 0,5-1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Blötlägg bönorna i rikligt med vatten (en del bönor – tre delar vatten) i 8-24 timmar. Ju längre blötläggning desto kortare koktid. Skölj bönorna i kallt vatten. (Om du inte har tid eller lust att blötlägga bönorna så går det bra att koka dom direkt, men det tar ca. 50 minuter för få dom mjuka. Koka då lungbönorna i en separat gryta en halvtimma först så att inte resten av ingredienserna kokas sönder och lägg sedan ner dom i grytan och koka med de sista 20 minutrarna.)
    2. Lägg den finhackade purjolöken i en stekpanna och stek på låg värme tillsammans med curryn tills purjon mjuknat.
    3. Krossa citrongräset med baksidan på en kniv så att smakerna kan komma ut.
    4. Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt puttra i ca. 20 minuter eller tills bönorna blivit mjuka.
    5. Ta bort citrongräset och limebladen och släng.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben