Vegetarisk tomatsoppa

Serverar: 4 portioner

En tomatsoppa på förstklassiga råvaror är både nyttig och mättande. Det här är ett bra vegetariskt, ja till och med veganskt recept. Servera ett gott bröd till. Det som blir över är nästan ännu godare nästa dag.

Ingredienser

  • 1 kg tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 1 krm paprikapulver
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 msk torkad timjan
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 3-4 msk sojagrädde
  • 1-2 tsk salt
  • 1 tsk fruktsocker
  • Några stänk tabasco
  • Instruktioner

    1. Skålla tomaterna i kokande vatten och avlägsna skalet.
    2. Dela dem i små klyftor.
    3. Fräs vitlök, lök och tomatklyftor i olivolja.
    4. Strö över mjölet och blanda runt ordentligt.
    5. Tillsätt grönsaksbuljongen, paprikapulvret, basilikan, timjan. Späd med tomatpurén.
    6. Låt det koka i ca 20 minuter.
    7. Dra kastrullen från plattan och smaka av med sojagrädde, salt, fruktsocker och tabasco.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    inascott 27 oktober 2010

    Hej! Lagade soppan i går och den är jättegod! Plussade på med två msk ris som fick koka med och använde en färst chilifrukt och använde vanlig vispgrädde. Lajsa

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben