Vegetarisk vintergryta

Serverar: 4 portioner

Jag är inte vegetarian men denna rätt platsar på min topp 10-lista.

Ingredienser

  • 2 potatisar, medelstora
  • 1 palsternacka, medelstor
  • 200 g pumpa
  • 30 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 ¼ dl mjölk
  • 2 krm muskotnöt, nyriven
  • Salt
  • Svartpeppar direkt från kvarnen
  • Knaprig topping
  • 2 ½ dl ströbröd
  • 100 g rostade cashewnötter, grovt hackade
  • 30 g smör
  • Instruktioner

    1. Skala potatis, palsternacka och pumpa. Skär pumpan i lagom munsbitar och potatis och palsternacka i något mindre bitar. Koka grönsakerna i en stor kastrull på svag värme tills de är "al dente", c:a 8 minuter. Låt dem rinna av och lägg dem i en stor, djup ugnsform.
    2. Smält smöret i en kastrull på svag värme, sikta ner mjölet och värm under ständig omrörning i en minut. Ta kastrullen från värmen och rör ner mjölken lite i taget. Tillsätt muskot, salt och peppar och häll såsen över grönsakerna.
    3. Blanda ströbröd och cashewnötter och strö blandningen över grönsakerna. Klicka över smör och grädda i 175-gradig ugn i ca 30 minuter eller tills ytan har fin färg. Garnera med klippt persilja eller krasse.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben