Vegetarisk wokgryta

Serverar: 4 portioner

Wokrätt med svamp och rotsaker. Både nyttigt och gott!

Ingredienser

  • 2 stora morötter, ca 180 g
  • 1 bit rotselleri, ca 100 g
  • 1 palsternacka, ca 135 g
  • 1 bit kålrot, ca 75 g
  • ½ purjolök
  • 1 gul lök, ca 80 g
  • 250 g shiitake eller champinjoner
  • 1-2 msk olja
  • ½ -1 tsk örtsalt
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • Instruktioner

    1. Skölj och skala rotfrukter och lök. Finstrimla rotfrukterna och purjon och hacka löken.
    2. Hetta upp wokpannan ordentligt. Häll i oljan. Lägg i rotfrukterna, löken och svampen. Låt det fräsa i 4-5 minuter. Rör under tiden.
    3. Strö över örtsalt och hackad persilja och låt anrättningen puttra sakta i ytterligare 1-2 minuter. Grönsakerna ska fortfarande vara mycket krispiga.
    4. Servera med ugnsstekt klyftpotatis eller kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben