Vegetariska baconbiffar

Supergoda! Väldigt smakrika. Gott med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt, klyftpotatis och champinjonsås eller en krämig sås med mycket vitlök. Nästa gång ska jag göra några stycken större och prova som burgare.

Ingredienser

  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 st liten gul lök, riven el. hackad
  • 1 pkt (400 g) Vegefärs, Hälsans kök
  • 150 g bacon, Hälsans kök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk chilipulver
  • ½ msk ströbuljong, grönsaks
  • 1/3 tsk svartpeppar
  • ½ msk lökpulver
  • 1 tsk soja (mushroom)
  • Instruktioner

    Blötlägg ströbrödet i mjölken några minuter. Tillsätt ägg, lök och kryddor. Har du ingen ströbuljong kan du finhacka en halv tärning eller lösa upp den i mjölken. Blanda ner färs och baconbitar och rör om. Forma till biffar i önskad storlek och stek på medelvärme.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    PoisenNight 8 mars 2011

    Wow. Vegetariskt men bacon... Det var något nytt. Ska det inte vara köttfri om det är vegetariskt?

    Bappi 6 september 2011

    Svårstekta men goda och det gällde att vara lätt på handen för att få dem att hålla ihop ;.) Jag använde mörk sojafärs. 4 poäng till dig/ kram

    kiwa60 25 november 2012

    Bacon är väl inte vegetariskt ??!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben