Vegetariska burritos

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Riktigt smarrigt och vegetariskt!

Ingredienser

  • 8 stora tortillabröd
  • 1 gul lök
  • 300 g färska champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör till stekning
  • 1 dl vatten
  • 1 påse tacokryddor
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • ½ röd paprika
  • ½ grön paprika
  • 1 ½ dl majskorn
  • 1 ½ dl kokt ris
  • 1 burk salsa eller tomatsås
  • 1 dl riven gratängost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Lägg bröden på varandra och täck med aluminiumfolie. Värm dem i ugnen i ca 10 min. För lång uppvärmning gör att bröden klibbar ihop och är svåra att sära på. Håll bröden varma inlindade i en handduk. Höj ugnsvärmen till 225°.
    2. Skala och hacka löken. Ansa och skiva champinjonerna. Skala vitlöksklyftan. Fräs lök och champinjoner i olja. Tillsätt vatten, tacokryddor och crème fraîche. Låt sjuda utan lock ca 5 min. Krydda med salt. Ansa och tärna paprikahalvorna. Tillsätt paprikan, majskornen och riset och låt allt bli genomvarmt.
    3. Fördela fyllningen på tortillabröden. Vik eller rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form, häll över tomatsåsen och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben