Vegetariska "fuskpinnar" (Tofu)

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Vegetariska "fuskpinnar" gjorda på tofu! Är du vegetarian och saknar fiskpinnar? Testa detta goda recept! Det går att göra "fuskpinnarna" veganska också! Använd äggersättning istället för ägg tex "no egg".

Ingredienser

  • 400 g tofu
  • Marinad
  • 4 dl vatten
  • 3 tsk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1/2 grönsaksbuljong
  • 1 msk färsk dill
  • Några droppar citronsaft
  • Panering
  • 1 ägg
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1 krm citronpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 tsk färsk dill
  • Ströbröd
  • Olja/margarin (till stekning)
  • Instruktioner

    1. Skär tofun i bitar eller stänger i önskad tjocklek. (Rekommenderar att göra korta bitar, ca 4cm, då tofustängerna lätta kan gå av på mitten)
    2. Marinad: Blanda vatten, tomatpuré, salt, en halv grönsaksbuljong, färsk dill och några droppar citronsaft i en kastrull. Lägg sedan i tofubitarna.
    3. Koka upp marinaden med tofun och låt sedan koka i ytterligare 10 min.
    4. Låt svalna. Låt gärna tofun ligga i marinaden så länge som möjligt så att smaken kan tas upp mer. Ett tips är att låta tofun ligga i marinaden under en natt.
    5. När marineringen är klar så lägg upp tofubitarna på ett fat. Låt bitarna ligga och torka (det kommer att komma lite vätska ur dem) medan du förbereder paneringen.
    6. Panering: Vispa upp ett ägg med en gaffel och krydda med citronpeppar, salt och lite färsk dill. Blanda. Häll sedan i lite mjöl för att få en lite tjockare konsistens.
    7. Doppa tofubitarna i äggblandningen och sedan vänd dom i ströbröd.
    8. Stek de panerade tofubitarna i olja/margarin tills de fått en fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben