Vegetariska julköttbullar

Serverar: 4 portioner

Varför inte prova dessa till jul!

Ingredienser

  • 2 dl hasselnötter (ca 120 g)
  • 1½ dl ströbröd
  • 2 dl riven ost
  • ½ riven gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk kardemumma
  • 3 ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 l grönsaksbuljong
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Mixa nötterna fint i en matberedare. Blanda nötter, ströbröd, ost, lök, salt och kryddor. Tillsätt ägg och vatten. Låt svälla ca 10 minuter.
    2. Koka under tiden upp grönsaksbuljongen. Forma smeten till små runda bullar och och koka dem i 7-8 minuter.
    3. Ta upp dem med en hålslev och stek gyllenbruna i smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    nilla48 11 december 2011

    Jättegoda - köttätarna äter upp vegetarianernas köttbullar på julbordet!

    evaobergelg 15 april 2012

    Håller fullständigt med. Har blivit favorit här hemma även bland de som INTE är vegetarianer. ;)

    emseli 12 juni 2013

    men åh, detta lät ju hur spännande som helst! detta måste prövas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben