Vegetariska kroppkakor

Serverar: 4 portioner

Läckra kroppisar med en härlig fyllning av kantareller och basilika.

Ingredienser

  • 1 kg fast potatis
  • 1 medelstor gul lök
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • Fyllning
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 200 g kantareller
  • ½ tsk malen kryddpeppar
  • Salt
  • 1 dl hackad basilika
  • Rårörda lingon
  • 225 g lingon
  • 1½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen mjuk. Pressa potatisen till en puré. Låt svalna. Skala och hacka löken fint. Blanda potatispuré, lök, vetemjöl och potatismjöl till en jämn smet.
    2. Fyllning: Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i lite smör. Hacka svampen och fräs även den i lite smör. Blanda lök och svamp och smaka av med peppar, salt och hackad basilika.
    3. Forma potatisblandningen till en rulle och dela i bitar. Gör en fördjupning i varje bit forma till en liten skål i handen, lägg i fyllningen, slut ihop till en boll. Bollen ska vara helt tät.
    4. Lägg kroppkakorna i kokande saltat vatten, låt dem koka 12-15 minuter beroende på storlek. De flyter upp till ytan när de är klara.
    5. Rårörda lingon: Blanda lingon och socker, låt stå tills sockret löst sig. Rör om.
    6. Servera kroppkakorna med rårörda lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben