Vegetariska ostburgare

Serverar: 4 portioner

335 kalorier per portion Alltid nyttigare att göra sina egna burgare.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 2 tsk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g champinjoner
  • 1 burk kidneybönor, 400 g
  • 50 g smulat grahamsbröd
  • 1 ägg
  • ½ tsk sellerisalt
  • 1 msk tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • 4 fullkornshamburgerbröd á 55 g
  • 4 skivor ost med låg fetthalt, max 17%
  • 2 ättiksgurkor
  • 2 tomater
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva morötterna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll av kokvattnet.
    2. Skala löken och finhacka den. Pressa vitlöksklyftan och skiva champinjonerna. Fräs alltihop i oljan på ganska svag värme.
    3. Lägg över fräset med morötter, bönor, smulat bröd, ägg, sellerisalt, tomatpuré och peppar i en matberedare. Kör tills allt är blandat.
    4. Forma till 4 burgare och lägg dem på bakplåtspapper i en liten långpanna. Värm ugnen till 200 grader. Ugnsstek dem ca 20 minuter.
    5. Skiva ättiksgurkorna och tomaterna.
    6. Servera burgarna i hamburgerbröd och lägg på ost, gurka och tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben