Vegetariska Quinoabollar med Myntayoghurt

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Utmärkt alternativ till köttbullar! Byt ut koriander mot persilja eller oregano och servera med pasta med tomatsås.

Ingredienser

  • Quinoabollar
  • 3 ½ dl quinoa
  • 1 st lime (saft + rivet skal)
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 kruka koriander
  • 1 tsk salt
  • Peppar, efter smak
  • ½ dl havregryn
  • ½ dl rismjöl
  • Myntayoghurt
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 näve hackad mynta
  • ½ lime, saft + rivet skal
  • Peppar, efter smak
  • Sallad
  • Grovhackad grönkål
  • Finhackad rödkål
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Koka quinoan efter anvisning på förpackningen, ca 15 min, och låt den sedan svalna lite.
    2. Sätt på ugnen på 200°C.
    3. I en bunke blanda quinoa, limesaft, rivet limeskal, hackad chili med frön, koriander, pressad vitlök samt salt och peppar. Rör om med en sked och tillsätt havregryn samt rismjöl, blanda noga och ställ i kylen 15-30 min.
    4. Med hjälp av en matsked forma sedan små quinoabollar, ca 2cm i diameter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills de fått fin färg, ca 15-20 min.
    5. Myntayoghurt: Blanda alla ingredienser i en skål och ställ i kylen tills det är dags att servera.
    6. Sallad: Hacka grönkål och rödkål och blanda med rödvinsvinäger och olivolja.
    7. Lägg upp på tallriken, toppa med quinoabollar och servera med den goda, friska myntayoghurten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben