Vichyssoise

Serverar: 4 portioner

Mättande soppa

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 1 gullök
  • 2 purjolökar
  • 3 msk margarin
  • 1 liter vatten
  • 4 msk koncflytande kycklingbuljong
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Mald vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatis och lök. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor.
    2. Lägg magarin i en tjockbottnad gryta och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
    3. När matfettet tystnat och blivit mycket svagt brynt - lägg i det skurna och mjukfräs det ca 5 minuter utan att det tar färg.
    4. Tillsätt vatten och buljong. Koka potatisen under lock tills den är helt sönderkokt, ca 20 minuter. Vispa soppan slät med en stålvisp. Smaka av med salt och peppar.
    5. Tillsätt grädde och hetta upp soppan.
    6. Servera soppan med finskuren gräslök och ostkex.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marielotta 17 augusti 2008

    En suveränt god soppa som även barnen i vår familj tycker om. Jag tror jag brukar vara så onyttig så jag har 2 dl. grädde i :) Sen har jag nog haft i två vegetariska buljongtärningar till 1 1/4 liter vatten enligt den Rutiga kokboken.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben