Soppa på persiljerot och potatis

Serverar: 4 portioner

Denna goda soppa tillagas på samma sätt som vichyssoise, fransk potatis- och purjolökssoppa

Ingredienser

  • 1 gullök
  • Olja
  • 5 persiljerötter
  • 4 potatisar
  • 1 l buljong
  • Salt
  • Vitpeppar
  • En gnutta socker
  • Några droppar citron
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl crème fraiche eller lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Grovhacka löken och fräs försiktigt i olja. Skölj och skala persiljerot och potatis, skär i kvartar och fräs samman med löken.
    2. Tillsätt buljong, koka tills grönsakerna är mjuka. Passera eller mixa soppan till slät konsistens. Smaka av med salt, peppar, socker och citron så att blir en fin balans mellan sälta och syra. Det ska vara så lite socker att det inte smakar sött men fördjupar smaken. Strö över persiljan.
    3. Rör till sist i crème fraische eller lättvispad grädde. Servera med nybakat bröd eller krutonger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben