Viktoriakakan är en blandning mellan sockerkaka och tårta. Baka den gärna en dag i förväg så blir den riktigt saftig.
Ingredienser
175 g smör, rumsvarmt
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Fyllning
1 dl vispgrädde
1 dl hallonmarmelad
Garnering
Florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg. Tillsätt vetemjölet blandat med bakpulvret samt mjölken. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form, 22-24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Låt kakan kallna. Dela kakan i under och överdel.
- Vispa grädden riktigt fast. Blanda den med hallonmarmeladen. Täck den undre bottnen med gräddblandningen och lägg den övre ovanpå. Låt kakan stå kallt och övertäckt i minst 8 timmar så blir den saftig och god. Sikta över florsocker vid servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)