Viktoriakaka

Serverar: 10 portioner

Viktoriakakan är en blandning mellan sockerkaka och tårta. Baka den gärna en dag i förväg så blir den riktigt saftig.

Ingredienser

  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • Fyllning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl hallonmarmelad
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg. Tillsätt vetemjölet blandat med bakpulvret samt mjölken. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form, 22-24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Låt kakan kallna. Dela kakan i under och överdel.
    3. Vispa grädden riktigt fast. Blanda den med hallonmarmeladen. Täck den undre bottnen med gräddblandningen och lägg den övre ovanpå. Låt kakan stå kallt och övertäckt i minst 8 timmar så blir den saftig och god. Sikta över florsocker vid servering.

    Liknande recept

    4
    50 min
    50
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben