Viltkorv och grönsakssalsa

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En smakrik korv passar väldigt bra tillsammans med en tomatbaserad grönsakssalsa. Salsan går utmärkt att förbereda.

Ingredienser

  • 150 g purjolök
  • 1 gul zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g viltkorv
  • 1 burk plommontomater á 500 g
  • ½ krm cayennepeppar
  • 4 portioner valfri pasta
  • 1 tsk smör
  • 100 g solrosskott
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skölj och strimla purjolök. Grovriv zucchini. Hetta upp olivolja i en kastrull, pressa i vitlök och tillsätt purjon och zucchinin. Fräs på medelhög värme i 3 minuter. Koka upp 3 liter vatten i en stor kastrull (till pastan). Halvera viltkorv på längden. Tillsätt plommontomater i kastrullen med grönsaker och krydda med cayennepeppar, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Sjud i 10 minuter. Koka pasta. Smält smör i en stekpanna och stek korven på medelhög värme i 5 minuter/sida. Skölj solrosskott.
    2. Servera pastan med grönsakssalsan, viltkorven och solrosskotten

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben