Provencalska potatisplättar med grönsakssalsa

Serverar: 4 portioner

Jättegoda potatisplättar med smak av fetaost och vitlök serveras med en frisk salsa.

Ingredienser

  • 5 potatisar
  • 1 gul lök
  • 100 g fetaost
  • 1 msk maizenastärkelse
  • 1 klyfta vitlök
  • ½ tsk salt
  • ½ krm peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • Salsa
  • ½ röd paprika
  • 2 st tomater
  • ½ gurka
  • ½ zucchini
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Börja med salsan: Skölj och fintärna grönsakerna, lägg dem i en skål. Tillsätt vinäger, socker och olja. Smaka av med salt och peppar. Rör om ordentligt så att grönsakerna börjar svettas. Låt stå och dra medan plättarna görs i ordning.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Skala potatis och lök. Riv dem grovt och pressa ur vätskan. Smula ner fetaosten. Tillsätt maizena, pressad vitlök, salt och peppar. Blanda väl. Stek små plättar i matfettet i en stekpanna tills de fått fin färg. Efterstek dem sedan på en plåt i ugnen i ca 10-15 min.
    3. Servera plättarna med salsan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben