Jag brukar använda mig av oxfilé till denna fantastiska basilikasås.
Potatismassanet har jag inte använd i denna kombination.
Ingredienser
700 g oxfilé, mittbit
1/2 tsk finstött rosmarin
1/2 tsk torkad basilika
1/2 tsk timjan
1/2 tsk finkrossad vitpeppar
1 tsk salt
2 msk olivolja till pensling
Provenscalska tomater
2 tomater
3 msk färskt, rivet, vitt bröd
3 finhackade vitlöksklyftor
1 msk hackad persilja
6 tsk smör
Basilikasås
1 kruka färsk basilika
125 g mjukt smör
1/2 krm cayennepeppar
1 dl torr vermouth(Noilly Prat)
1/2 st grönsaksbuljongtärning
1/2 dl crème fraiche
Potatismassanet
2 smördegsplattor, frysta
300 g fast potatis
40 g smör
1/2 tsk salt
1/2 dl finhackad persilja
Vad händer sedan med filén då? Bara stekas som vanligt eller..? :-)
Jag undrar det också, troligen bara att steka upp eller grilla, se bilden.
Potatismassanet var en riktig hit!! Jag hade pressad vitlök i potatis"smeten" också. Bjöd den till marinerad oxfilé och en liknande basilikasås. Nyårsgästerna var mycket nöjda! Tack så mycket!
Wow! Vilken gourmetmat! Platsar på vilken lyxkrog som helst.