Kall basilikasås till grillat

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 15 minuter

Denna sås blev jag bjuden på av ett par vänner, fantastiskt gott till kött, speciellt till grillat! Går snabbt att röra ihop, och kan med fördel göras dagen innan den ska serveras.

Ingredienser

  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl cremé fraiche
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk flytande honung
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Mixa basilikan med oljan. Pressa vitlöken och rör den och honungen. Rör försiktigt ned majonnäs, crème fraiche och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
    2. Låt stå kallt en stund innan servering. Kan även användas som dippa, ersätt då créme fraiche med gräddfil så den blir tjockare.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    bofink35 10 maj 2009

    Verkligen fantasktisk god grill sås. Har även haft den till pastasallad. Kommer att finnas med i min meny till grillat framöver.

    pia61 15 augusti 2010

    Jättegod!!!

    mrex3m 10 juni 2011

    Funkar ypperligt som även som dippsås

    christincarlsson 17 augusti 2011

    Jätte god :)

    . 13 mars 2023

    åt verkligen någon den såsen???????????????????

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben