Provencalsk kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 55 minuter

Grovt salt tillsammans med timjan ger fågeln en speciell och mycket god smak. Kanon att frysa Tomatblandningen kan drygas ut med tärningar av en aubergine.

Ingredienser

  • 1 Kyckling 1-1,3kg
  • 1 - 2 msk färsk, hackad timjan eller 1-2 tsk torkad
  • 2 - 3 tsk grovt salt
  • 2 msk olja
  • 2 gula lökar
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 5 - 6 tomater
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 kvist rosmarin eller 1 tsk torkad
  • 1 burk svarta oliver ca 100g
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i 6-8 bitar.
    2. landa timjan och grovt salt och stöt samman det i en mortel. Gnid kycklingdelarna med salt och kryddblandningen.
    3. Värm oljan i en stekpanna och bryn kycklingdelarna runt om.
    4. Skala och hacka lök och vitlök. Låt dem fräsa i pannan efter kycklingen.
    5. Skölj tomaterna och hacka dem grovt. Blanda lök och tomathacket och tillsätt vin. Ge röran ett uppkok.
    6. Häll tomat- och lökröran i en ugnssäker form. Lägg på kycklingdelarna. Krydda med rosmarin.
    7. Ställ in formen i ugnen i 225C 30-35 min. Tillsätt oliverna när ca 5 min återstår.
    8. Servera rätten med ris eller pasta och en grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben