Provencalska pastejer

Serverar: 15 portioner

Jättegott som förrätt men går lika bra att servera på ett buffébord. Jag lovar alla tar slut så goda är dom!!

Ingredienser

  • 15 små runda folieformar
  • 15 marinerade soltorkade tomater
  • 30 marinerade vitlöksklyftor
  • 2 påsar riven Västerbottenost á 150 g
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgräddde
  • 2 dl mjölk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Strimla de marinerade soltorkade tomaterna. Halvera vitlöksklyftorna.
    2. Ställ formarna på en plåt. Varva de strimlade marinerade soltorkade tomaterna (1 soltorkad marinerad tomat i varje form) vitlöksklyftorna (två vitlöksklyftor i varje form) och den rivna västerbottenosten i formarna.
    3. Vispa samman ägg med vispgrädden och mjölken. Tillsätt salt och vitpeppar (väldigt sparsamt).
    4. Häll över ägg, vispgrädde och mjölkblandningen i formarna.
    5. Grädda formarna i 150 grader i ca 30 minuter, eller tills pastejerna har stelnat.
    6. Ät dem kalla eller mycket lätt upp värmda.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben