Provencalskt räkris

Serverar: 4 portioner

Räkris.Crème fraiche med saffran. Gott!

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 1½ dl ris
  • 125 g frysta ärtor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 tomater
  • ½ isbergssallad
  • Sås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • ½ påse saffran, 0,25 g
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    Koka riset. Skala räkorna och tina ärtorna. Spola riset i kallt vatten. Rör ner olivolja, timjan och pressad vitlök. Skär tomaterna i bitar och salladen i strimlor. Blanda riset med räkor och grönsaker. Blanda ihop lätt crème fraiche, saffran och salt. Servera såsen till räkriset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben