Provencalsk Ninon

Serverar: 4 portioner

Franska favoriter. En god och krämig soppa. Örtröran blir klicken över i.

Ingredienser

  • Soppan
  • 500 g frysta ärtor
  • 1 gul lök
  • 7 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk timjan
  • 2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
  • Örtröra
  • 250 g kesella
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl hackade färska örter, t ex timjan, rosmarin
  • Till servering
  • 1 dl grovriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull. Lägg i de frysta ärtorna, löken och timjan. Låt det koka ca 5 min. Mixa soppan och tillsätt grädden. Låt det koka upp.
    2. Örtröran: Blanda Kesella, vitlök och örter.
    3. Servera soppan med en klick örtröra och grovriven parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Annafbg 16 augusti 2009

    Jättegod och lättlagad soppa! Örtröran gör att den känns lite "vardagslyxig". Tack för ett härligt recept!

    monfo 5 maj 2010

    Mycket god! Bra betyg även från barnen

    stunberg 12 augusti 2010

    Jättegod soppa! Sambon tyckte att den var härligt kryddig, trots att jag varken hade salt eller peppar i. God smak! Serverade med ett hemgjort surdegsbröd. Soppan för högsta betyg av oss.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben