Provencalsk grönsaksgratäng

Serverar: 8 portioner

Jätte gott som tillbehör på buffén eller som vegetarisk varmrätt.

Ingredienser

  • 1 ½ kg mjölig potatis
  • 6 tomater
  • 2 squash
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk grovmald peppar
  • 1 msk Herbes de Provence
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Skala och skiva potatisen. Skiva tomater och squash.
    3. Fördela potatis, tomat och squashskivor som taktegel så det blir ganska lågt i 1-2 ugnssäkra formar.
    4. Häll över grädde, salt, svartpeppar och örtkryddan. Strö över riven ost och grädda gratängen ca 35 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben