Grönsaksgratäng med fil och cayennepeppar

Serverar: 2 portioner

Enkel, lätt och god.

Ingredienser

  • 200 g fryst broccoli
  • 150 g körsbärstomater
  • 2 dl A-fil 3%
  • 2 ägg
  • Oregano
  • Basilika
  • Grillkrydda
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader .
    2. Kärna ur paprikan och skär den i små bitar. Lägg den i ugnsfolie i en form och krydda den med kryddorna nämnda ovanför. Sätt in formen på ett galler i mitten av ugnen i cirka 10 min.
    3. Tina den frysta broccolin i kokande vatten som kryddats med örtkryddorna.
    4. Skölj körsbärstomaterna och dela dem i halvor.
    5. Vispa samman filen med äggen och krydda med kryddor efter smak och tycke.
    6. Sänk ugnsvärmen till 200 grader efter att paprikorna är klara. Sprid ut grönsakerna i en form, häll över äggblandningen och grädda i cirka 25 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben