Grönsaksgratäng med lax

Serverar: 4 portioner

Enkel att göra men är en god vardagsrätt.

Ingredienser

  • 400 g frysta grönsaker, gärna blandade
  • 2 ägg
  • ½ msk mjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 kryddmått peppar
  • 1 kryddmått chili
  • 1 kryddmått cayennepeppar
  • 3 dl mjölk
  • 100-200 g laxfilé utan skinn
  • Salt efter smak på laxen
  • Peppar efter smak på laxen
  • Instruktioner

    1. Smöra en form och lägg i de frysta grönsakerna. Vispa äggen, blanda ner mjöl och kryddorna. Vispa sist ner mjölken och häll äggblandningen över grönsakerna. Grädda i 175 grader ca 40 minuter.
    2. Salta och peppra laxen. När ca 15 minuter återstår läggs laxen på grönsaksbädden, fortsätt att grädda allt tills äggstanningen har stelnat.
    3. Servera gärna med knäckebröd eller någon annan god smörgås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sandyf 26 januari 2011

    Gjorde den idag till middag, serverade med fullkorns couscous blandat med keso. Vart riktigt gott! Så enkelt, lätt och billigt att göra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben