Grönsaksgratäng med rosmarin

Serverar: 4 portioner

Blanda gärna ner några skivade vitlöksklyftor före gräddningen.

Ingredienser

  • 2 zucchini, ca 600 g
  • 2 paprikor i olika färger
  • Några kvistar färsk rosmarin
  • 1 msk smör & rapsolja
  • 2 tsk gourmetsalt
  • 2½ dl Kelda lagalätt
  • 3 ägg
  • 1½ dl Arla Köket riven ost mager
  • 2 krm salt
  • Servera med
  • 200 g rökt skivad skinka
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250º.
    2. Skär zucchini i skivor. Kärna ur och skiva paprikan. Lägg grönsaker och rosmarin i en smord ugnssäker form. Ringla över smör-&rapsolja och strö över gourmetsalt.
    3. Stek i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 200º.
    4. Vispa ihop gräddmjölk, ägg, ost och salt.
    5. Häll blandningen över grönsakerna och tillaga i ugnen 25-30 min tills äggstanningen stelnat och fått vacker ljusbrun färg.
    6. Servera med rökt skinka och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben