Räkris med rosa sås

Serverar: 4 portioner

Som förrätt eller lättare lunch.

Ingredienser

  • 4 port kokt ris
  • 300 g skalade räkor
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 dl finhackad purjolök
  • 200 g gröna ärtor, gärna petit pois
  • 1 dl kesella
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • Sås
  • 1 1/2 dl kesella
  • 1 1/2 dl filmjölk
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 msk Dansukker råsocker
  • 1-2 tsk curry
  • Garnering
  • Citronklyftor
  • Dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman riset med räkor, dill, purjolök, ärtor, kesella och crème fraiche. Pressa blandningen i en vattenskjöld kransform och ställ i kylskåp i minst 1 timme.
    2. Blanda samman kesella, filmölk, tomatpuré, råsocker och curry.
    3. Stjälp upp räkriset på ett fat och garnera med dill och citronklyftor. Servera såsen till samt sallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben