Risottobullar med brocolisallad och rosa sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Låt gårdagens ljuvliga risotto ta ny form i frasiga stekta risottobullar. En god anledning att göra extra mycket risotto!

Ingredienser

  • 4 dl kall risotto
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk Arla® smör-&rapsolja oliv
  • ev salt och peppar
  • Broccolisallad
  • Färsk broccoli, ca 500 g
  • Rivet skal och saft av 1 citron
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk flingsalt
  • Rosa sås
  • 1 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
  • ½ dl sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Börja med salladen och såsen: Skala stammen med en potatisskalare. Dela broccolin på längden och skär sedan stammen och blommorna i diagonala, tunna skivor och lägg det i kallt vatten i ca 10 min. Vattnet gör broccolin extra krispig. Blanda citron, vitlök och olivolja. Låt broccolin rinna av. Häll över citrondressingen och strö över saltet. Blanda ordentligt och låt salladen stå och dra ca 15 min.
    2. Blanda yoghurt och sweet chilisås.
    3. Risottobullar: Blanda risotton med ägg, smaka av och tillsätt eventuellt lite salt och peppar. Häll upp ströbrödet på en flat tallrik. Forma 4 stora eller 8 mindre bollar av smeten och vänd dem i ströbrödet så att de plattas till samtidigt. Stek bullarna i smör-&rapsolja på medelvärme 2-3 min på varje sida.
    4. Tips: Gör krispiga risottobollar istället för bullar: Blanda ned 1 dl riven ost i den kalla risotton och forma valnötsstora bollar. Rulla dem i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och sist ströbröd. Fritera bollarna gyllenbruna i het olja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben