Nojjans räkris med bönor och ärtor

Går undan. Slängs snabbt ihop, när man har brådis, samt är både nyttigt och smakar fantastikt.

Ingredienser

  • 1 burk röda kidneybönor, 380 g
  • 1 burk kikärtor, 380 g
  • 1 burk skalade räkor i lake, 170 g
  • 2 gula lökar
  • 2-4 portioner kokt ris
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Curry
  • Sötsur chilisås
  • Instruktioner

    1. Värm stekpannan med en klick smör. Bryn den gula löken. När löken är brynd så lägg i kidneybönorna och kikärtorna. Lägg i räkorna. Häll i lite spad från räkorna också. Krydda med salt, peppar, curry och sötsur chilisås efter egen smak.
    2. När riset är klart vänd ner det i stekpannan. Stek allt på låg värme. Häll eventuellt på lite lake till från räkorna, då riset sätter sig i pannan. Krydda eventuellt mer med respektive kryddor (efter egen smak) precis innan allt börjar bli färdigstekt. Servera i en stor skål. Kan bli ganska starkt om man kryddar för mycket !
    3. Att äta till: Kikkomans sojasås passar till samt mer av den sötsura chllisåsen. Även en god grönsallad passar bra till.
    4. Enjoy !!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben