Bakpotatis med avokado

Serverar: 8 portioner

Bakad potatis är god att äta som den är men den smakar faktiskt ännu bättre med krämig avokadofyllning.

Ingredienser

  • 8 bakpotatisar
  • Avokadokräm
  • 1 mogen avokado
  • 2½ dl gräddfil
  • Grönsakssalsa
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 liten silverlök
  • 1 gurka
  • Rivet skal och saften av en citron
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Skölj och kryssa potatisen med en kniv. Lägg dem på en ugnsfast form. Baka i ugnen ca 1 timma eller tills de är mjuka och skalet är lite sprött.
    2. Dela avokadon och ta bort kärnan. Skeda ur fruktköttet, mosa det med en gaffel och blanda med gräddfilen. Eller lägg avokadokött och gräddfil i en matberedare/mixer och kör till en puré.
    3. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Skala löken och tärna den fint. Tärna gurkan. Blanda paprika, lök och gurka i en skål, tillsätt citronskal och citronsaft.
    4. Dela potatisen i fjärdedelar och lägg upp dem på 8 tallrikar. Fördela avokadokrämen över potatisarna och toppa till sist med grönsakssalsan. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben