Söta små bakverk som är lättbakade och som lätt slinker ner!
För att variera - byt ut svartvinbärssylten mot annan sylt, eller fyll formarna med bär. det går även bra att baka kakan i en stor form istället för i portionsformar. Grädda den då i ca 25 minuter.
Ingredienser
Pajdeg
200 g smör
2 dl socker
4½ dl vetemjöl
1 ägg
2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 droppar bittermandelolja
Smör till formarna
1 ägg till pensling
Flagad mandel
Fyllning
Svartvinbärssylt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smält smöret och blanda med de övriga ingredienserna till pajdegen. Smöra folieformar. Spara ca 1/4 av degen till lock. Tryck ut resten av pajdegen i formarna. Klicka i en sked svartvinbärssylt i varje form.
- Dela den resterande degen i lika många bitar som det finns formar och rulla ut degen till små kulor. Platta till kulorna till runda lock, lägg deglocken över sylten.
- Pensla med ägg och strö flagad mandel över. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Gör du kakan i en stor form ska den gräddas i ca 25 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)