Vinbärsgömmor

Serverar: 20 portioner

Detta lilla bakverk i mördegsform med kokostäcke sägs ha varit Selma Lagerlöfs favorit. Kokos var en nymodighet och Selma ville vara modern.

Ingredienser

  • 4,5 dl mjöl
  • ½ dl socker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • Fyllning
  • 3 dl röda vinbär
  • 50 g smör
  • 200 g kokos, riven
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • Instruktioner

    Ugn 175 grader. Skär smöret i små kuber och blanda det med socker och mjöl till en deg. Smöra och mjöla cirka 20 små kakformar. Fodra formarna med degen och ställ dem svalt. Smält smöret till fyllningen. Blanda det smälta smöret med socker, ägg och kokos. Täck formarnas botten med vinbär och klicka över kokossmet. Grädda i ugn, 175 grader i 15–20 minuter. Recept från Mårbackastiftelsens samlingar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben