Selmas vinbärsgömmor

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

Somriga och goda! Förvaras med fördel i frysen och är nästan godare om de äts lite kalla.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 200 g margarin eller smör
  • ½ dl strösocker
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 liter röda vinbär
  • 2 ägg
  • 50 g mjukt margarin eller smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 100 g kokosflingor
  • Instruktioner

    Blanda samman degen och låt den vila i kylen i cirka 30 minuter. Rensa under tiden vinbären(att använda frusna går också bra). Rör samman smör, socker, ägg och kokos till en smet. Sätt ugnen på 200 grader. Gör lagom stora degbollar och tryck ut i aluminiumformarna. Lägg 2-3 tsk vinbär i varje form och täck med en klick kokossmet. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 8-10 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lena88 22 augusti 2009

    Vilka friska,goda vinbärsgömmor. Nu kan jag frysa in vinbär och njuta i vinter. Härligt,tack för receptet. Lena 88.

    Odina 28 augusti 2009

    De låter jättesmarriga!, ska genast testa. Tack /Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben