Selma bröd
Serverar:
5-10 portioner
En av min farmors favoriter
Ingredienser
250 g smör
2 ½ dl florsocker
Knappt 1 dl potatismjöl
Drygt 4 dl vetemjöl
1½ - 2 tsk bakpulver
75 g russin
Instruktioner
Rör smör och socker pösigt tillsätt mjölsorterna väl blandade med russin och bakpulver.
Arbeta ihop till en jämn deg forma degen till ganska tjock rullar å skär dom i bitar.
(Farmors kommentar : Jag brukar rulla bollar då slipper man smula sönder degen.)
Liknande recept
Grovt bröd med äpple och youghurt.
4.6
1 h 20 min
2
14
Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver
4.4
2 h 30 min
2
14
Annas nyttiga bröd
4.6
1 h 40 min
2
28
Mitt goda hembakta bröd
5
3 h
2
4
Stinas Bröd
4.8
1 h
2
10
Bröd med morötter och solrosfrön
4.3
1 h
14-15
6
2 Bröd gräddad i kruka
5-6
1
Mörkt bröd
4.9
1
8
Maria Bröd
4.6
1 h 15 min
2
7
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!