Selma bröd

Serverar: 5-10 portioner

En av min farmors favoriter

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 2 ½ dl florsocker
  • Knappt 1 dl potatismjöl
  • Drygt 4 dl vetemjöl
  • 1½ - 2 tsk bakpulver
  • 75 g russin
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker pösigt tillsätt mjölsorterna väl blandade med russin och bakpulver.
    2. Arbeta ihop till en jämn deg forma degen till ganska tjock rullar å skär dom i bitar.
    3. (Farmors kommentar : Jag brukar rulla bollar då slipper man smula sönder degen.)

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben