Selma Lagerlöfs favorit

Serverar: 20 portioner

Tid: 40 minuter

Recept från Mårbackastiftelsen . Kokos var en nymodighet och Selma ville vara modern.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 200 g rumsvarmt smör
  • ½ dl strösocker
  • Fyllning
  • 3 dl röda vinbär
  • 50 g smör
  • 200 g riven kokos
  • 2 st ägg
  • 1½ dl strösocker
  • Instruktioner

    Arbeta ihop smör, mjöl och socker till en deg. Smöra och mjöla 20 små metallformar. Klä formarna med degen och ställ svalt en stund. Smält smöret till fyllningen . Blanda ner socker, ägg och kokos däri. Täck formarnas botten med vinbär. Klicka över kokossmeten. Grädda i ugn, 175 grader i 15 -20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben