Jättegod tårta som jag brukar göra. Om man vill kan man byta ut de röda vinbären mot andra bär el frukt, eller strunta helt i bär / frukt, lika god iaf!
ca 10-12 bitar
Ingredienser
Bottnar
75 g margarin
1 1/2 dl strösocker
4 äggulor
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
5 msk mjölk
1 hg hasselnötter
Maräng
4 äggvitor
2 1/4 dl strösocker
Fyllning
3-4 dl vispad grädde
1/2 l röda vinbär
Garnering
Röda vinbärsklasar
Instruktioner
- Botten:
Klä en långpanna ca 25x35 cm, med smort bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 150 grader.
Rör margarin och socker poröst och tillsätt gulorna ett i taget under kraftig vispning.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten tilsammans med mjölken.
Bred ut smeten i långpannan.
Hacka nötterna grovt och strö dem över kaksmeten.
- Marängen:
Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner sockret.
Bred marängen över smeten i långpannan.
- Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.
Stjälp upp kakan när den svalnat något.
Låt den kallna (hit kan kakan förberedas, gärna dagen innan den skall serveras).
Dela bottnen i två delar och lägg samman dem med den vispade grädden och röda vinbär mellan.
Garnera med röda vinbär.
Ställ tårtan kallt innan den skall ätas.
Liknande recept
Kommentarer (0)