Karls vinbärsmaräng

En favorit på våra födelsedagar.

Ingredienser

  • 150 g socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3 msk vatten
  • 50 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,6 dl mjölk
  • Marängtäcke
  • 200 g socker
  • 1 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)
  • 300 g röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Rör äggulor, vatten, socker och vaniljsocker vitt.
    2. Tillsätt det smälta, avsvalnade smöret, mjölet, bakpulvret och mjölken.
    3. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna ca 1½ cm tjockt och grädda i 175 graders ugn ljust gul ca 10 min.
    4. Vispa äggvitorna till maräng med 200 g socker, blanda i 300 g repade röda vinbär och bred ut smeten över bottnen.
    5. Grädda marängen läckert ljusgul (passa noga!). Då kakan svalnat skärs den i bitar av önskat format.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben