Karls vinbärsmaräng
En favorit på våra födelsedagar.
Ingredienser
150 g socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 msk vatten
50 g smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,6 dl mjölk
Marängtäcke
200 g socker
1 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)
300 g röda vinbär
Instruktioner
Rör äggulor, vatten, socker och vaniljsocker vitt.
Tillsätt det smälta, avsvalnade smöret, mjölet, bakpulvret och mjölken.
Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna ca 1½ cm tjockt och grädda i 175 graders ugn ljust gul ca 10 min.
Vispa äggvitorna till maräng med 200 g socker, blanda i 300 g repade röda vinbär och bred ut smeten över bottnen.
Grädda marängen läckert ljusgul (passa noga!). Då kakan svalnat skärs den i bitar av önskat format.
Liknande recept
Karls kaviarfisk
3.5
4
2
Hugis vinbärsmaräng
4.7
2
Vinbärsmaräng
3.5
Karl Johanrisotto
4
Lax med champinjon- & Karl Johansvamptäcke
5
40 min
1
Karl Alfreds gröna smoothie
10 min
1
Karl Alfreds gröna smoothie
10 min
1
Havre- och tomatbröd
5
3 h
1
1
Kebabgratäng á la Dany!
1 h
8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!