Karls kaviarfisk

Serverar: 4 portioner

Överraska familjen med kaviarfisk som omväxling.

Ingredienser

  • Ca 500 g fiskfilé, t.ex. torsk eller sej
  • ½ purjolök
  • ½ tsk salt
  • 2-3 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 msk kaviar från tub
  • 2 msk dill
  • 1 dl riven ost, t.ex. Arla Prästost, 17%
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º. Halvtina fisken om den är fryst.
    2. Skölj och strimla purjolöken och lägg den i botten på en ugnssäker form. Skär fisken i tjocka skivor och lägg dem ovanpå purjolöken. Salta och peppra.
    3. Blanda grädde, vetemjöl och kaviar. Häll det över fisken. Strö över osten. Stek i nedre delen av ugnen 20-30 minuter.
    4. Servera med kokt potatis, morötter och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    tigerlilly27 3 maj 2011

    Gjorde det här receptet till middag idag och både jag och sambon tyckte det var gott tänker nog ha i mer kaviar nästa gång dock!

    kilu 10 oktober 2011

    Detta var verkligen gott. Tog lite mer kaviar än vad du skrivit.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben