Karl Johanrisotto

Serverar: 4 portioner

Hittade detta recept på www.vinsprit.se när jag forskade efter något gott att äta till Penfolds Koonunga Hill Chardonnay (nr 6463) från Australien för 79 kr, en riktig vit höjdare!

Ingredienser

  • 1/2 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 200 g Karl Johansvamp, grovtärnad
  • 2-3 msk smör
  • 3 dl avorioris
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 4-6 dl kycklingbuljong
  • 1 dl parmesanost, grovriven
  • Salt
  • Peppar
  • Hyvlad parmesan och lite extra svamp till serveringen
  • Instruktioner

    1. Hetta upp en kastrull och fräs svamp, lök och vitlök i smöret. Tillsätt sedan riset. Rör om ordentligt och tillsätt vinet, låt koka upp. Häll därefter på buljong, lite i taget, och låt allt koka in. Blanda till sist i parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
    2. Tips Servera med lite hyvlad parmesan, nystekt Karl Johan och svartpeppar. Är du riktigt hungrig kompletterar du med grillad kyckling- eller kalvfilé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben