Vinbräserad kotlett med svamp

Serverar: 4 portioner

Fläskkotlett på ett lite nytt sätt

Ingredienser

  • 1 burk svamp i smör, ca 180 g
  • 4 kotletter
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl buljong
  • ½ dl madeira
  • ½ dl vispgrädde
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Hacka svampen och fräs upp den i en stekpanna eller gryta.
    2. Ta upp den och stek kotletterna i svampfettet. Krydda efter stekningen.
    3. Häll tillbaka svampen, späd med buljong och madeira och låt kotletterna puttra under lock ca 10-15 minuter.
    4. Lägg över kotletterna i en varm karott. Vispa ut svampskyn med grädden, låt det koka ihop några minuter och häll den över kotletterna. Garnera med persilja.
    5. Servera med kokt eller stekt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben