Vit choklad digestivekaka

Serverar: 6 portioner

Super god fräsch cheesecake liknande kaka. Dock är det ingen cheese i den utan kesella kvarg vanilj som toppas med hallon!

Ingredienser

  • 10 digistivekex
  • 75 gr smör
  • 100 gr vit choklad
  • 1 burk kesella vanilj, 250g
  • 250 g hallon
  • Instruktioner

    sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen väl och blanda med smöret. tryck ut i en form med löstagbara kanter. grädda ca 10 minuter. Riv chokladen grovd medan kakan är i ugnen och strö sedan på den varma kakan. låt stå tills servering. Bred då över kesellan och strö på hallonen

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Sajsa 28 mars 2010

    Denna kakan är nästan godare dagen efter!!

    Mariakocken1 9 maj 2010

    Ja, jag sparade ditt recept.

    babymammy 9 juni 2010

    Tyckte receptet var helt Okej. Men jobbigt att kakan går helt sönder när man ska skära upp den dock.

    Elinejohanna 5 november 2010

    Blir sugen att prova den här m funderar på kommentaren om att den gärna "går sönder". Tänker att man kanske kan fylla kexbotten med kesellan och riven choklad direkt - utan att grädda den - och sedan låta den stå i kylen istället. Ska nog prova det!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben