Vit choklad och bananmousse med sirapsflarn

Serverar: 4-5 portioner

Ska prova nu på nyårsafton men visst verkar det mumsigt!

Ingredienser

  • 180 g vit choklad
  • 3½ dl vispgrädde
  • 2 msk creme fraiche
  • 2 st bananer
  • 1 st citron
  • 2 msk vit sirap
  • 0,5 dl glykos ( finns på apoteket)
  • 200 g hallon
  • 1 st banan
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen fint och smält över vattenbad eller micro. Vispa grädden och creme fraichen till en lös konsistens och vänd ned 1/3 i taget i chokladen. Blanda försiktigt till en jämn smet. Mosa bananerna med en gaffel och droppa över lite citronsaft så att det inte mörknar. Vänd ned bananmoset i chokladen och ställ in i kylen 7-8 timmar.
    2. Sirapsflarn: Sätt ugnen på 180 gtade. Blanda sirap och glykos. Lägg små klickar på bakplåtspapper och låt stå i ugnen tills de är lätt bubbliga och har fin brun färg. Förvara i frysen fram till servering.
    3. Vid serveringen: Mixa hallonen. Klicka upp lite mousse på en spegel av hallon, stick ned ett -två flarn i moussen och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben