Vit choklad och citrongräscheesecake med lakrits och havssaltstryffel

Måste bara smakas. Kombinerar sötma med sälta på ett väldigt fint sätt samtidigt som den fylliga smaken från citrongräset kompletterar och binder ihop smakerna i kakan.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g double choc chip cookies
  • 50 g smör
  • Fyllning
  • 150 g vit choklad
  • 400 g philadelphiaost
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 äggvitor
  • 1 msk socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 citrongräs
  • Tryffel
  • 1 msk kakao
  • 1 ½ dl turkisk peppar
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 200 g mörk choklad
  • Havssalt att strö efter tycke och smak
  • Instruktioner

    1. Ger 10-12 bitar
    2. Mixa kexen och smält smöret. Blanda och täck botten på en springform, ca 24 cm i diameter, tryck till och ställ kallt. Banka citrongräset så att aromerna frigörs och koka upp tillsammans med 3 dl grädde. Låt sjuda 10 minuter. Dela under tiden vit choklad i mindre bitar i en bunke. Sila bort citrongräset och häll den varma grädden över chokladen.
    3. Rör runt den rumsvarma philadelphiaosten och blanda med 3 msk vaniljsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör i sockret och fortsätt vispa. Blanda philadelphiaröran och den vita chokladröran och vänd tillslut försiktigt ner äggvitorna.
    4. Häll allt i formen och ställ i frys några timmar.
    5. Krossa den turkiska pepparen till fint pulver och blanda i en kastrull med 1 ½ dl gräddde, 3 tsk vaniljsocker och 1 msk kakao. Koka upp under omrörning.
    6. Dela den mörka chokladen i mindre bitar i en bunke. Häll över den varma lakritssåsen och rör om. Låt svalna något och häll sedan tryfflen över cheesecaken. Toppa med havssalt och ställ i frys. Ta ut kakan ca 30 minuter innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben