Vitchocklad Cheesecake

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 45 minuter

En grymt god cheesecake, som går hem hos alla

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g vit blockchoklad
  • 3 äggulor
  • 2 dl socker
  • 125 g philadelpiaost
  • 3 äggvitor
  • 8 digestive kex
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen i ett vattenbad.
    2. Blanda under tiden vispgrädden och vaniljsockret i en bunke.
    3. Vänd ner chokladen.
    4. Blanda äggulorna och sockret i en ny bunke, tillsätt philadelphiaosten.
    5. Vispa äggvitorna till en fast smet (som maränger)
    6. Rör ner grädden och äggvitorna tillsammans med äggulorna.
    7. Krossa digestive kexen, smält smöret och blanda ihop det med kexkrossen.
    8. Fördela kexsmeten i en form med löstagbara kanter och häll sedan ut smeten i formen.
    9. Ställ i frysen i ca. 2h
    10. Servera gärna med färska jordgubbar eller andra sommarbär

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (2)

    Kladdkakan95 15 juni 2010

    Den var jättegod;D I vår familj gillar vi inte vit choklad, så jag tog mörk choklad 70%och det var bara så gott¨! Högsta betyg!

    Kladdkakan95 15 juni 2010

    Glömde rösta...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben